Tara u anketi se najviše dopala turistima

Na osnovu anketnog ispitivanja ,,Koju avanturu ste izabrali ovog leta?”, koje je Turistička organizacija Srbije sprovela u periodu od 27.09. do 16.10.2020. putem sajta www.srbija.travel zaključuno je da je ovog leta najviše ispitanika izabralo jedan višednevni odmor u Srbiji, nešto manje njih izabrali su više jednodnevnih izleta, dok su na trećem mestu oni koji su išli na nekoliko višednevnih odmora.

Tara, Zlatibor, Stara planina i Kopaonik bile su najtraženije destinacije među učesnicima ankete. Tara je prva i na listi lokaliteta koji su im se najviše dopali, a odmah potom dolaze i Uvac i Golubac. Najviše njih koristilo je privatne objekte za smeštaj, dok su hoteli na drugom mestu. Ispitacnici su uglavnom  putovali porodično, nešto manje sa prijateljima i partnerom.

Turističkoj ponudi Srbije ispitanici su dali vrlodobru prosečnu ocenu 3,8 od 5.

Takvoj oceni, doprineli su pozitivni utisci, koji se najviše odnose na prirodne lepote, blizinu destinacija, upoznavanje sopstvene zemlje i gostoprimstvo, dok su zamerke na račun kvaliteta puteva, cena i nečistoće na javnim površinama.

Na odluku o tome koju će avanturu izabrati ovog leta, najviše su uticale preporuke prijatelja, instagram postovi, sajtovi, kao i kampanja TOS-a “Izaberi svoju avanturu! #vidisrbiju”.

Turistička organizacija Srbije nastaviće da promoviše putovanja po Srbiji i u periodu jesen/zima uz poštovanje svih epidemioloških mera zbog virusa COVID-19.

Autor LZS

 

Leave a Comment