Svi putevi prohodni, na Murtenici polomljene bandere

Svi magistralni putevi na području Užica, Čajetine, Požege, Bajine Bašte, Nove Varoši i Priboja su prema rečima Alena Mušanovića iz „Putevi Užica“ su prohodni.

– Posle snežne mećave koja je zahvatila Zlatiborski okrug svi putevi prvog reda su prohodni, a na putevima drugog i trećeg reda se radi na proširenju kolovoza. Angažovano je 17 vozila na čišćenju puteva od kojih 6 gredera, 2 utovarivača i 2 buldožera. Trenutno se proširuju kolovozne trake preko Debelog brda, Borove glave, Aljinovića i drugih delova gde su bili snežni nanosi – rekao je Mušanović.

Prema rečima Radosava Vasiljevića, predsednika opštine Nova Varoš, olujni vetar je naneo velike smetove po putevima, a i napravio štete na elektroenergetskom sistemu.

– Svi magistralni i regionalni putevi su pročišćeni, a i mnogi lokalni putevi su prohodni. Do pojedinih zaselaka lokalni putevima može se doći traktorima ili teretnim vozilima, ali i tu se čine napori da se očisti sneg da bi se prišli putničkim automobilima. Imali smo problema u Božetićima gde nije bilo jedne faze struje, a u toku jutra jak vetar je polomio dve bandere na Brijaču na Murtenici, ali tu nema domaćinstava. U svakom slučaju tu su već ekipe na terenu – rekao je Vasiljević.

I u Bajinoj Bašti su putevi prohodni i uspsotavljena je struja u mesnim zajednicama gde je bilo problema.

– Svi putevi su prohodni, pa čak i do Jagoštice, koja je uvek bila veliki problem. Redovno snabdevanje strujom je uspostavljeno u jednom delu Zaovina, kao i u drugim delovima gde nije bilo jedne faze – rekla je Vesna Đurić, predsednika opštine Bajina Bašta.

Na području opštine Čajetina prema rečima Srđana Pantovića, direktora KJP Zlatibor, svi putevi magistralni, regionalni i lokalni su pročišćeni.

Na teritoriji opštine Priboj prema rečima PR Rada Jeljina jedini je problem na Čemernom gde ne može da saobraća autobuski saobraćaj, a visina snega 50 cm.

Na teritoriji Užica i Požege takođe su svi putevi prohodni. Na pojedinim lokalnim putevima ima malo leda i snega, pa se vozači upozoravaju na oprez.

Autor:LZS

Leave a Comment