SVI DOGAĐAJI NA ZLATIBORU OVOG LETA: Marija Šerivoć, Vlade Georgijev…

Predstojeća letnja turistička sezona na Zlatiboru biće ispunjena brojnim koncertima, kulturnim događajima i tradicionalnim manifestacijama.

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor pripremili su bogat program ”Zlatiborskog kulturnog leta”. Tokom jula i avgusta ta dešavanja organizovaće se na tri lokacije, a svaki dan će biti ispunjen sadržajnim muzičkim i kulturnim programom.

Najveći broj manifestacija održava se na letnjoj pozornici Kraljevog trga, koja je tokom proteklog perioda rekonstruisana i dobila je novi izgled. Tu će, svakako, najviše pažnje privući koncerti poznatih muzičara.

Ovog leta posetioci Zlatibora uživaće u koncertima Vlada Georgijeva, Marije Šerifović, Dejana Petrovića i ”Big benda”, kao i u  koncertu Simfonijskog orkestra RTS-a. Svakog utorka tokom jula i avgusta na letnjoj pozornici Kraljevog trga biće organizovani nastupi brojnih folklornih društava iz Srbije i regiona, među kojima i KUD „Abrašević“, UG „Veterani Zlatibora“, KUD „Lira“, KUD „Spasovdanski vez“, UG „Ere“ i mnogi drugi.

Pored muzičkih koncerata i nastupa KUD-ova, na programu ”Zlatiborskog kulturnog leta” su i predstave, od kojih se posebno izdvajaju dečje, pripremljene za najmlađe posetioce Zlatibora. Tokom avgusta na Kraljevom trgu biće organizovan i džez  festival, kao i festivali „Licidersko srce“, „Izvorske kapi“, „Moravski biseri“.

Zlatibor će letos svoje posetioce obradovati i novim umetničkim sadržajem. Pozorište Kulturnog centra Zlatibor počinje sa radom, pa se tokom čitavog letnjeg perioda organizuju velike pozorišne predstave:

„Kir Janja“, „Kerovi“, „Čudo u Šarganu“, „Plastika“, „Cimet i vanila“, „Frenki i DŽoni“ neki su od pozorišnih komada koje će ljubitelji ove umetnosti moći da gledaju, a Sloboda Mićalović, Srđan Timarov, Aleksandar Srećković Kubura i druga poznata imena srpskog glumišta gostovaće u pozorištu Kulturnog centra.  Pored pozorišnih predstava, tokom predstojećeg leta u ovom zdanju prikazivaće se i filmovi u bioskopu.

Porta hrama Preobraženja Gospodnjeg na Zlatiboru još jedna je lokacija gde će letos biti organizovani kulturni i muzički događaji. U kulturnom programu u porti crkve učestvovaće glumci Petar Božović, Nebojša Dugalić, a održaće se i koncert Danice Crnogorčević, književne večeri i besede.

Program ”Zlatiborskog kulturnog leta”, kao i prethodnih godina, upotpuniće tradicionalne seoske manifestacije. Sela Zlatibora nadaleko su čuvena ne samo po lepoti pejzaža i gostoprimljivim domaćinima, već i po manifestacijama koje se tokom cele godine organizuju. U Sirogojnu su 12. jula „Petrovdanski dani“, a 2. avgusta u Gostilju „Ilindanski sportski susreti“. Praznik Preobraženja Gospodnjeg, 19. avgust, obeležiće u Rožanstvu manifestacijom „Bez izvora nema vode“, dok se u selu Trnava od 18. do 22. avgusta održava likovna kolonija.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment