Strateška alijansa Nacionalnih kongresnih biroa Evrope predstavila novu Belu knjigu

Kongresni biro Turističke organizacije Srbije, kao član Strateške alijanse Nacionalnih kongresnih biroa (SANCBE), aktivno je učestvovao u izradi Bele knjige i dao doprinos u kreiranju odgovora na pitanje kako nacionalni kongresni biroi mogu da iskoriste svoj uticaj i obezbede održivost 

Kongresni biro Turističke organizacije Srbije u periodu od 22. do 25. maja 2023. godine učestvuje na sajmu IMEX Frankfurt 2023, koji okuplja više od 3.000 organizatora kongresa koji će se u četiri dana trajanja sajma susresti sa više od 2.500 dobavljača i pružaoca usluga iz svih delova sveta. IMEX 2023 pruža mogućnost stvaranja kvalitetnih i značajnih poslovnih veza, građenja čvrstih poslovnih odnosa i stvarni povraćaj ulaganja (ROI).

Već prvog dana sajma celokupna ponuda Srbije izazvala je veliko interesovanje i održan je veliki broj sastanaka sa predstavnicima međunarodnih organizatora poslovnih događaja i putovanja.

Na štandu Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije svoje ponude i programe predstaviće i 13 partnera, predstavnika privrede iz Srbije među kojima su: Hilton Beograd, Sava Centar Beograd, Crowne Plaza Beograd, Hyatt Regency Beograd, Movenpick Fruške Terme, Moxy Beograd, Viceroy Kopaonik, Balkan Holidays, Vekol DMC, iSerbia travel&events, Customice, Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Niša, sa zajedničkim ciljem da predstave, promovišu i pozicioniraju Srbiju kao vodeću i najbrže rastuću destinaciju u Jugoistočnoj Evropi.

Raduje nas što smo deo ovog prestižnog, na globalnom nivou značajnog, poslovnog događaja i što imamo priliku da se sretnemo sa svojim poslovnim partnerima i prijateljima, razmenimo iskustva i definišemo korake dalje saradnje.

Sajam u Frankfurtu dao je priliku da Strateška alijansa Nacionalnih kongresnih biroa Evrope (SANCBE) predstavi novu Belu knjigu pod nazivom ’’Kako nacionalni kongresni biroi mogu da iskoriste svoj uticaj i obezbede održivost’’. U skladu sa okvirima koje pružaju Evropski zeleni dogovor i Inicijativa Net Zero Carbon Events, ona prikazuje plan saradnje između nacionalnih biroa ka prelasku na održive poslovne događaje i sveukupnu tranziciju ka održivosti. Dokument je predstavljen prvog dana sajma, 22. maja na potpuno novom Globalnom forumu za nacionalne kongresne biroe, koji je pokrenuo SANCBE podržan od ICCA i IMEX grupe.

Kongresni biro Turističke organizacije Srbije, kao član SANCBE, aktivno je učestvovao u izradi Bele knjige i svojim znanjima i dugogodišnjim iskustvom doprineo kreiranju zaključaka važnih za razvoj i unapređenje struke. Bela knjiga dala je niz konkretnih pravaca i pristupa nacionalnim kongresnim biroima da iskoriste svoju ulogu i uticaj u implementaciji održivog razvoja, i ponosni smo što smo bili deo tima. 

O Strateškom savezu nacionalnih kongresnih biroa Evrope

Strateška alijansa Nacionalnog kongresnog biroa Evrope je mreža nacionalnih organizacija za upravljanje destinacijama i razvoj. Kao platforma za saradnju u industriji, koncentriše se na jačanju destinacija u Evropi kao vodećih destinacija za međunarodne poslovne događaje. Svrha Alijanse je stvaranje kvalitetnih poslovnih odnosa između NCVB Evrope kako bi se održala i dalje razvijala pozicija Evrope.

Ideja o stvaranju sinergije i uspostavljanju zajedničke platforme za Evropu kao destinaciju za poslovne događaje na međunarodnoj sceni nastavlja da dobija na snazi. Alijansa je sada jaka mreža koja broji 29 članova i iz godine u godinu beleži rast. Kongresni biro TOS-a je član Alijanse i aktivno učestvuje u njenom radu.

Izvor: TOS

Leave a Comment