Srbija u vrhu Forbsove liste zemalja koje treba posetiti nakon pandemije

Turistička organizacija Srbije saopštila je da se Srbija našla u vrhu zemalja Forbsove liste zemalja koje treba posetiti nakon pandemije.

“Za one koji traže zaista jedinstveno iskustvo, idealno je da posete Srbiju” – piše čuveni magazin Forbs.

– Bogate prirodnim toplim izvorima, srpske banje svetske klase privlače posetioce širom Evrope hiljadama godina, a Vrnjačka Banja i Ribarska Banja su dva posebno istaknuta mesta za opuštajući odmor – piše autor teksta.

Pored umirujućih izvora, Srbija je bogata i istorijski važnim gradovima – od Niša, rodnog mesta rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, grada na severu, koji je dobio nadimak Atina Srbije. Ističe i da nijedno putovanje u Srbiju nije potpuno bez posete Beogradu.

– Beograd, jedan od najstarijih evropskih gradova, prepun je arheoloških ostataka i nalazišta, a tu je i bogata ponuda kvalitetne tradicionalne hrane i pica – piše Forbs.

Međunarodna putovanja možda neće biti dostupna u doglednoj budućnosti, ali vakcina o kojoj se sve više priča podigla je raspoloženje turista širom sveta. Zato je i magazin „Forbs“ dao preporuke za nove destinacije, među kojima se našla i Srbija.

Za turiste koji su već obišli predele zapadne Evrope, sada stiže preporuka da razmisle o putovanju u neku od zemalja na istoku, severu ili jugu kontinenta. Sve one obiluju prelepim prirodnim bogatstvom i fascinantnom istorijom, navodi se u članku na portalu forbes.com. U društvu sa Srbijom su Letonija, Slovačka, Crna Gora i Moldavija.

Autor LZS

Leave a Comment