Sport je život, poručili studenti sa “Kupa rektora” održanog u Užicu

Posle tri godine pauze zbog pandemije kovida u Užicu je održana manifestacija “Kup rektora”. Sportske igre više od 1000 studenata sa Univerziteta u Kragujevcu organizovalo je  Udruženje studenata Pedagoškog fakulteta u Užicu, u ime Univerzitetskog sportskog saveza Kragujevca.

Pod sloganom “Sport je život” studenti su prodefilovali glavnom ulicom do Trga partizana gde su ih dočekali najmlađi članovi KUD-a “Prvi partizan” spletom igara iz užičkog kraja.Usledilo je zvanično otvaranje a studentima iz Kragujevca, Čačka, Jagodine, Vrnjačke Banje i Užica obratila se gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Izrazivši zadovoljstvo organizacijom manifestacije u gradu, koji će naredne godine biti nacionalna prestonica kulture, gradonačelnica je istakla da je Užice na ponos svih građana centar mladosti, znanja, sporta i nauke.

– Današnji događaj važan je na više nivoa. Okupljate se kako biste pokazali svoje veštine, susrećete se sa drugim mladim ljudima i stvarate dobru i pozitivnu interakciju, šireći duh prijateljstva, razumevanja i zdravog takmičenja. Vi oplemenjujete naš grad i unosite divnu energiju koja se svuda oseća i vidi i hvala vam na tome – rekla je gradonačelnica Užica.

Uz zahvalnost gradonačelnici i Gradu na svesrdnoj podršci u organizaciji “Kupa rektora”, prodekanka za nastavu Pedagoškog fakulteta u Užicu, prof. dr Sanja Maričić, pozdravila je prisutne studente.

– Želim da negujete olimpijski duh, uživate u takmičenjima, poštujući protivnike i vlastitu želju za pobedom i da današnji dueli budu dueli velikih prijatelja jer će svi biti pobednici – rekla je Maričić.

Rektor Univerziteta u Kragujevcu, koji okuplja više od 20 hiljada studenata, prof. dr Nenad Filipović, kazao je da ovakve manifestacije doprinose druženju naših studenata i upoznavanju različitih delova naše zemlje.

– Ovakva druženja i takmičenja neguju sport i fizičku kulturu, doprinose razvijanje sportskog duha i zdravog nadmetanja, pa vam, tako, želim dobro i kvalitetno takmičenje i neka najbolji pobedi – rekao je dr Filipović.

Tokom celodnevnog takmičenja u hali Veliki park studenti su se nadmetali u sedam disciplina, odbojci, košarci, fudbalu, šahu, streljaštvu, rukometu i stonom tenisu, nakon čega su im uručene medalje i zahvalnice.

Izvor: Grad Užice

Leave a Comment