Seoski višeboj 5. jula

Iz entuzijazma i želje da ožive svoje selo, zadrže mlade u njemu stvorivši povoljne uslove za razvoj turizma kojim se odlikuje ceo zlatiborski kraj, Jablaničani su pokrenuli manifestaciju Seoski višeboj. Od 2005. godine do danas, TU Jablanica organizuje sa uspehom ovu manifestaciju uz podršku Opštine, TO Zlatibor i Sportskog centra Čajetina.

Tu su i mnogobrojni sponzora među kojima se nalaze i oni koji su od početka verovali u dobru ideju, volju i istrajnost meštana ovog lepog zlatiborskg sela u održavanju višeboja kao posebne atrakcije. Posetilaca je bilo iz svih krajeva naše zemlje, kao i iz zemalja u okruženju. Manifestacija se tradicionalno održavala početkom juna, ali se ove godine zbog epidemije i mera ograničenja, termin  pomera za nedelju 5. jula.

– Zadovoljstvo nam je da ovim putem obavestimo sve ljubitelje starih seoskih veština da će događaj početi u 10 časova u skladu sa programom kao i prethodnih godina. Seoski višeboj u Jablanici ove godine biće održan u , na platou ispred škole u centru sela. Očekujemo Vas! – poručuju Jablaničani.

Izvor TO Zlatibor

 

Leave a Comment