Saradnja Srbije i Austrije: Saradnja na projektima u oblasti turizma

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić i ambasador Austrije u Beogradu, Nikolaus Luteroti, razgovarali su o mogućnostima razvoja bilateralne ekonomske saradnje.

Na sastanku je istaknuto da je Austrija je na listi 15 najvažnijih srpskih partnera u trgovini robom i među 10 najvažnijih partnera u razmeni usluga, kao i jedan od najvećih stranih investitora.
Ministarka je ovom prilikom istakla da Srbija uspešno sprovodi plan imunizacije i predložila ambasadoru da razmotri mogućnost započinjanja pregovora o uspostavljanju obostrano odobrenog digitalnog sertifikata o vakcinaciji, koji bi značajno doprineo prevazilaženju stagnacije u turističkoj razmeni usled pandemije Кovida-19.

Ambasador Austrije istakao je značaj saradnje na projektima u oblasti turizma, ističući važnost smanjenja zagađenosti i zaštite životne sredine.

On je izrazio zainteresovanost za podršku projektu Republike Srbije „Digitalizacija turističke ponude Srbije“, ukazavši da je Vlada Srbije uradila ogroman posao za unapređenje infrastrukture.

Zvaničnici su se složili da je takođe neophodno i dalje ulaganje u telekomunikacionu infrastrukturu, koja će omogućiti razvoj i turizma, ali i celokupne privrede i industrije.

Izvor: Ministarstvo telekomunikacija, turizma i trgovine

 

Leave a Comment