Prosidba na tradicionalnim skokovima: SKOČIO SA 16 M, PA ZAPROSIO DEVOJKU

Uprkos kiši ove godine su održani 29. visinski skokovi sa Starog železničkog mosta u reku Đetinju. Skakalo se sa visine 16 metara u dubinu od 4 metra.

Učestvovala su 23 skakača, a najbolji je bio Evald Krnić iz Tuzija (Crna Gora), drugo mesto je osvojio Ivan Despotović iz Užica i treće mesto Dragan Milnović iz Užica.

Tradicionalni skokove je otvorio šesnaestogodišnji Luka Bogićević (skokom sa 12 m visine), a skakalo se u dve serije. Između serija su bili i revijalni skokovi.

Skokove je obeležila i jedna prosidba. Užičanin Igor Dragutnović nakon skoka sa 16 metara, doplivao je do obale gde je bila njegova draga, izašao iz vode, a zatim izvadio prsten u kutiji i zaprosio svoju izabranicu. Ona je bila zbunjena, ali i srećno rekla „DA“.

– Prošle godine nisu organizovani skokovi zbog pandemije, ali zato ih ove godine nismo propustili. Veoma smo zadovoljni kako je sve proteklo, nije bilo povreda i što je jedan lep događaj obeležio ovogodišnje skokove a to je prosidba – rekao je Branko Bogićević, direktor JU „Velike park“, ustanove koja organizuje ove skokove.

Pobednik skokova Evald Krnić kaže da mu je ovo druga pobeda u ovoj godini  sa viskoih skakaonica.

– Prošle godine sam počeo da se takmičim. Ove godine sam osvojio prvo mesto u Sarajevu, drugo mesto u Sloveniji i sada opet prvo mesto. Voda u Đetinji nije hladna, ali je tvrda. Inače, pre svakog skoka ja se upoznajem sa mestom odakle skačem, pa sam se tako i sa ovim mostom malo družio. . Inače, ovde je sve lepo, sem vremena, ali to me nije omelo – rekao je Evald.

Jedina dama koja je učestvovala u takmičarskom i revijalnom delu je Lana Marković iz Kragujevca. Skakala je sa visine od 12 m prelom, ali nije uspela da se plasira za drugu seriju. Međutim, u revijalnom delu je pokazala izuzetno umeće.

– Skokovi u vodu nisu samo muški sport. Od malih nogu se bavim skokovima u vodu, a kasnije sam počela i sa visinskim skokovima. Ovo mi je drugi ili treći put da skačem u Užicu i uvek je bila neka kiša. Ipak, lepo je skakati sa Starog železničkog mosta i uvek se rado vratim u Užice – rekla je Lana.

Prvoplasirani je dobio nagradu od 35.000 dinara, drugoplasirani 30.000 dinara i trećeplasirani 25.000 dinara.

Autor: LZS

Leave a Comment