Pokretanje aerodroma Ponikve značajno za turizam i privredu

UŽICE – Gradonačelnik Užica Tihomir Petković, nakon što je nekoliko dana ranije sa potpredsednicom Vlade Srbije i ministarskom građevine, saobraćaja i infrastrukture potpisao ugovor o prenošenju aerodroma Ponikve iz nadležnosti lokalne samouprave u nadležnost Vlade Republike Srbije, održao je konferenciju na kojoj je saopštio rezultate tog potpisanog dokumenta.

On je sa čvrstim uverenjem rekao da pokretanje aerodroma Ponikve nije bilo moguće da je ostao u nadležnosti Grada Užica, a da već u ovom statusu ima budućnost. Uveren je da je Vlada Republike Srbije je spremna da uloži 10 do 20 miliona evra kako bi aerodrom bio u punoj funkciji 2021. godine.

Govoreći o značaju aerodroma Ponikve za Užice i ceo Zlatiborski okrug istakao je da će veliki značaj imati u turizmu, ali i privredi.

– I do sada su aerodroma Ponikve poletali mali civilni avioni. Međutim, dovođewa aerodroma Ponikve u punu funkciju, izgradnja auto-puta Čačak-Požega i Beograd–Sarajevo preko Kontromana su veoma važni za razvoj Užica i regiona, kao i njihovo otvaranje prema svetu, posebno Evropi – naglasio je Petković i dodao da veruje obećanjima predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i potpredsednice Vlade Zorane Mihailović da će u narednih nekoliko godina biti uloženo 10 do 20 miliona u konačan završetak Aerodroma Ponikve.

– Ministarka Mihailović je još pre neki dan u Novoj Varoši najavila da će aerodrom biti u funkciji 2021. godine – rekao je Petković i objasnio da to znači da će preostalih 870 metara poletno-sletne staze biti rekonstruisano, da će biti završena ograda, signalizacija, eventualno rekonstruisan vodovod.

Autor LZS

Leave a Comment