Otvorena izložba slika sa kolonije Trnava

U galeriji Doma kulture u Čajetini otvorena je izložba slika nastalih na ovogodišnjoj, 31. likovnoj kloniji Trnava – Vladimir Mitrović.

Pesmom Mihaila Ćupovića Dižem čašu za slikare sinoć je u organizaciji Kulturnog centra Čajetina, u Domu kulture otvorena izložba slika sa 31. likovne kolonije Trnava – Vladimir Mitrović 2023.

Ove godine na Koloniji je učestvovalo 12 slikara tako da ovde možete videti 24 umetnička dela koja su nastala u jednom prelepom ambijentu, živopisno oslikavajući predele Trnave, Sirpgojna, Zlatibora, Mokre Gore, Bajine Bašte, rekla je ispred organizatora Gorica Stanić.

Izložbu je otvorila Danica Jevtić Šišović, ikonopisac , koja je i sama bila učesnik, ali i posetilac trnavskih kolonija. Ovom prilikom se posebno osvrnula na njenog osnivača, slikara i skulptora Vladimira Mitrovića, njegovu veliku energiju i želju da ovo slikarsko druženje traje.

Velika je bila duša Vlada Mitrovića i velika je njegova snaga da ljude okupi. Neverovatno je koliko je uspeo to da prenese na svoju porodicu! Opet moram da se zahvalim ljudima iz Doma kulture u Čajetini koji ovo podržavaju sve ove godine, a sa druge strane na tim kolonijama se jako lepo uči, jako lepo druži, i kako kažu u narodu: prenosi se sa kolena na koleno. Ovo se ipak, čini mi se, prenosi sa kolonije na koloniju.

Otvaranju su prisustvovali, pored organizatora – Kulturnog centra i porodice Mitrović, Vladovi prijatelji, mnogobrojni slikari, i naravno – učesnici ovogodišnje kolonije. Pred izloženim slikama, nakon kraće vremenske distance, utisci slikara o nastalim delima su veoma zadovoljavajući.

Izvor i foto: Zlatiborpress

 

Leave a Comment