Oko 1.200 dece na “Trofeju Radomir Antić”

U Užicu će predstojećeg vikenda biti održan, treći po redu, Međunarodni dečiji fudbalski festival “Trofej Radomir Antić”. Uz učešće oko 1.200 mladih fudbalera iz 100 ekipa iz Srbije, BiH, Crne Gore i Severne Makedonije, još jednom, na najlepši način, oživeće se ime proslavljenog fudbalera, trenera i pre svega Užičanina Radomira Antića. Svečano otvaranje zakazano je za petak 8. septembar od 20 časova, dok će se utakmice igrati u subotu 9. i u nedelju 10. septembra.

Član Gradskog veća Ratko Trmčić pozvao je u ime grada, pokrovitelja ovog fudbalskog festivala, Užičane da u što većem broju prisustvuju svečanom otvaranju i takmičenju na dva stadiona.

– Užice je grad sporta, a među tom decom sigurno su i budući fudbaleri svetskog ranga, kakav je bio i Radomir Antić. U susret godini u kojoj ćemo biti Prestonica kulture Srbije i domaćin MOSI, ovo je još jedna manifestacija na koju možemo biti ponosni – kaže Trmčić.

Ispred organizatora, Međunarodnog dečijeg fudbalskog festivala govorio je Dragiša Kuzmanović, generalni sekretar Sportskog saveza Užice.

– Užice je grad koji ceni svoje sportske veličine, osvajače evropskih, svetskih i olimpijskih medalja i koji nikada neće zaboraviti ime Radomira Antića. To dokazujemo već treću godinu. Gradski stadion je poneo njegovo ime i istovremeno je krenula organizacija ovog festivala dečijeg fudbala. To je sve masovniji i sve uspešniji turnir, koji okuplja veliki broj ekipa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, na mapi turnira jedan od najboljih i najkvalitetnijih u regionu. Na nama je da se potrudimo da bude još bolji i da u budućnosti njegovi učesnici budu i deca iz klubova iz drugih zemalja, koje je Radomir Antić trenirao – kaže Kuzmanović.

Milan Čabrić iz fudbalske menadžerske organizacije “Inter Sport Friends” zahvalio se u ime porodice Antić predstavnicima građana podršci, jer su kako je istakao, prepoznali značaj organizacije jednog ovakvog turnira.

– Koliko je značajan govori i podatak da će sve utakmice biti prenošene na televiziji “Sport Klub” i direktno u šest evropskih zemalja, uz aplikaciju preko koje se mogu pratiti tabele i rezultati uživo.  Pozvao bih Užičane, koji vole dečiji fudbal i poštuju ime Radomira Antića da dođu na stadion na svečano otvaranje uz vatromet i bogat propratni program. Takođe pozivam ih i na Gradski trg, gde će u četvrtak 7. septembra biti izloženi pehari i medalje, specijalno izrađeni u kovnici u Italiji za učesnike ovogodišnjeg turnira. I ove godine biće dodeljena nagrada za fer plej, koja je uvrštena prošle godine po tragično  nastradalom mladom fudbaleru Mašanu Martinoviću – kaže Čabrić.

Pehari i medalje biće izloženi na Trgu partizana u četvrtak 7. septembra od 18 časova uz igru “Jedan na jedan” i druženje sa decom. Svečano otvaranje trećeg “Trofeja Radomir Antić” zakazano je za petak 8. septembar od 20 časova na Gradskom stadionu “Radomir Antić”. Prvi takmičarski dan je subota 9. septembar, a u nedelju 10. septembra nastavlja se takmičenje po grupama, nakon čega će uslediti eliminacione utakmice i na kraju dodela medalja.

Izvor: Grad Užice

 

Leave a Comment