Održana Limska regata sa 15 posada

Sa splava na Plavskom jezeru rafteri su u petak 01.06.2018. godine krenuli u avanturu niz limske brzake. U regati je učestvovalo 15 posada iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Regatu je otvorio predsednik opštine Plav Orhan Šahmanović.

Limska regata je avanutra duga 134 km koja više od deceniju i po označava početak letnje sezone u opštinama kroz koje Lim protiče i značajno doprinosi promociji njihovih turističkih potrencijala i afirmisanju raftinga. Ova sportsko-turistička manifestacija ima međunarodni karakter jer prolazi kroz gradove Crne Gore i Srbije.

Prvog dana vožena je deonica od Plava do Berana, u subotu je savladana deonica od Berana do Bijelog Polјa, a poslednjeg dana, u nedelјu, 03. juna vozila se etapa od Bijelog Polјa do Prijepolјa. “Limska regata 2018” završena je na plaži Petrovac gde je TO Prijepolјe organizovala doček i ručak za sve učesnike.

Organizatori 17. Limske regate su TO Prijepolјe, Plav, Andrijevica, Berane, Bijelo Polјe, RTO “Bjelasica i Komovi” u saradnji sa lokalnim rafting klubovima. Učesće u ovogodišnjoj Regati uzeli su predstavnici Turističkih organizacija iz Zapadne Srbije, Turistilkih agencija i predstavnici medija.

Organizaciju “19. Limske regate” je podržala Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi u okviru Projekta “Ruralni razvoj kroz integrisano upravljanje šumskim i vodnim resursima u jugoistočnoj Evropi: Perspektive ruralnog razvoja: kvalifikovanje, reintegracija i (samo) zapošljavanje” koji sprovodi u partnerstvu sa nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju (GIZ) uz finansijsku podršku nemačkog federalnog Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju (BMZ).
Izvor i naslovna foto: https://ppmedia.rs/rafteri-krstarili-limom-od-plava-prijepolja/

 

Leave a Comment