NP TARA: Kroz novi obrazovni program deca uče o svom kraju

Кako bi deci što više prlibližili biološku raznovrsnost sliva reke Drine i ugrožene vrste JP „Nacionalni park Tara“ je u okviru projekta „SAVE – Očuvanje jedinstvenog biodiverziteta u slivu reke Drine“ razvio posebne interaktivne obrazovne materijale.

Ideja je da se na zabavan način, kroz igru, mladi upoznaju sa osobenostima biodiveziteta područja u kome žive i podstaknu na razmišljanje o značaju i ugroženosti pojedinih vrsta.

Кroz projekat su osmišljeni sledeći materijali: radni list, bukmarker, igra memorije, mobilna interaktivna izložba i set igrica koje će biti dostupne na internet.

Učenicima sa područja opštine Bajina Bašta podeljeni su obrazovni kompleti koji se sastoje od radnog lista i bukmarkera. Кomplet za učenike nižih razreda sadržao je i igru memorije sa ugroženim biljnim i životinjskim vrstama sliva Drine.

U skladu sa aktuelnim trendovima i sve većom vezanošću dece za internet sadržaje osmišljen je set igrica (slagalice, kvizovi, asocijacije, bojanke i sl.) kojima se može pristupiti putem linka biodiverzitet.nptara.rs

Takođe, obzirom da zbog pandemije Кovid-19 nije bilo moguće organizovati izložbu u školama regiona ona je digitalizovana i dostupna putem linka izlozba.nptara.rs

U NP Tara se nadaju da će kroz interesantne obrazovne materijale i igre učenici naučiti nešto novo i lepo o prirodi kraja u kome žive.

Izvo: NP Tara

Leave a Comment