Novogodišnja bajka na Zlatiboru

U čarobnom ambijentu Kraljevog trga na Zlatiboru, 28. decembra upriličena je novogodišnja zimska bajka, besplatna podela novogodišnjih paketića za svu decu sa teritorije opština Čajetina (zaključno sa četvrtim razredom osnovnih škola). Ovaj jedinstveni program za mališane upotpunjen je koncertom Leontine i dečijeg hora “Čarolija”.

Prilikom ove jedinstvene manifestacije za decu u srcu Zlatibora, prisutnima su se obratili predsednik opštine Čajetine Milan Stamatović, i direktor Turističke organizacijie Zlatibor Vladimir Živanović koji su poželeli srećne novogodišnje I božićne praznike.

Omiljena među decom, Leontina je kroz pesmu i igru, takođe uputile najlepše novogodišnje želje svim mališanima. Na repertoaru su se našle dobro poznate dečije pesme: “Zvončići”, “Nova godina je tu”, “Preko brda”, “Zima, zima” “Kolačići” i drugi dečiji hitovi. Deca su se družila, pevala I uživala u prazničnom duhu Zlatibora koji je bio upotpunjen kočijama sa Deda Mrazom,  novogodišnjim slatkišima, paketićima, toplim čajem i prskalicama.

Organizatori ovog jedinstvenog događaja za decu su opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor, uz podršku javnih preduzeća i ustanova. Uvek je pravo vreme za darivanje, a novogodišnji praznici su jedan od posebnih povoda da se skrene pažnja na najmlađe sugrađane s ciljem da im se ulepša detinjstvo.

Kraljev trg je još jednom bio centar radosti i muzičke čarolije, ostavljajući neizbrisiv utisak na srca svih prisutnih. Ova manifestacija doprinela je stvaranju praznične čarolije u samom srcu Zlatibora, gde se 31. decembra ove i 1.januara Nove 2024. godine održava najveći spektakl u ovom delu Srbije. Tada će mnogobrojni posetioci ”zlatne planine” i meštani uživati u novogodišnjim koncertima uz dobro poznata imena muzičke scene i prazničnom zlatiborskom duhu.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment