Novo izdanje Elektronskih novina TO Zlatibor

Junsko izdanje  kao temu broja donosi priču o Ugostiteljsko-turističkoj školi iz Čajetine, koja godinama unazad obrazuje kadrove za uslužna zanimanja iz oblasti turizma. U godini kada Zlatibor obeležava jubilej, 130 godina organizovanog turizma, posebna pažnja posvećuje se budućnosti Zlatibora, u kojoj veliku ulogu imaju mladi kadrovi.

Junski broj otvara Uvodnik Vojislava Janića, direktora hotela “Palisad”, u kome se, kao direktor hotela sa najdužom tradiciojm na Zlatiboru, osvrće na potrebe obrazovanja mladih kadrova u turizmu i specifičnosti, ali i lepote ove delatnosti.

U skladu sa težnjom opštine Čajetina, da postane prva ekološka opština u Srbiji, nezaobilazne teme novog broja Elektronskih novina su priče o projektu primarne selekcije otpada, koji sprovodi Komunalno javno preduzeće Zlatibor, kao i predstavljanje “zelene ture”, ekološkog načina obilaska Zlatibora, električnim automobilima i biciklima.

U novom broju Elektronskih novina čitaoci imaju priliku da pročitaju kako je protekao 17. po redu Seoski višeboj u Jablanici, izložba “Divanhana” u Kulturnom centru, ali i da se upoznaju sa ponudom specijaliteta restorana “Boškova voda” iz Ljubiša.

Rubrika posvećena smeštaju na Zlatiboru predstavlja “Golden Chalets”, novi apartmanski kompleks smešten u netaknutoj prirodi nadomak centra Zlatibora.

Neizostavna priča iz prošlosti Zlatibora čitaoce vodi u 1930. godinu i donosi priču o prvim radio aparatima na području Zlatibora.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment