Novi broj elektronskih novina TO Zlatibor

Turistička organizacija Zlatibor objavila je petnaesto izdanje elektronskih novina. Ovaj broj otvara uvodnik Danijele Andžić, vlasnice agencije za turizam i nekretnine ”Zlatibor turs” i menadžerke u ”Zlatiborskim konacima”,  dok nam tema broja donosi priču o novim izazovima najposećenijeg speleološkog objekta, Stopića pećine. Tu je zanimljiva priča o roniocima ronilačkog kluba S.D.T. “Svet Ronjenja” koji su istraživali bigrene kade Stopića pećine.

Novi broj Elektronskih novina upotpunjen je i pričom o Zlatiboru, kao idealnoj destinaciji za sportiste i rekreativce. Zlatibor postaje lider u sportskom turizmu. Napravljeni su tereni, dvorane po visokim standardima a konstantno se radi na što boljim uslovima za pripreme sportskih ekipa. Ovih dana se privode kraju radovi na renoviranju dela smeštaja u Turističko-rekreativnom kompleksu “Zlatibor”.

Još jedna od interesantnih priča martovskog broja je i priča o „Quantum Wellness’’-u  hotela „Buket” na Zlatiboru. Reč je o novom modelu wellness paketa i funkcionalnog odmora, koji sprovodi doktorka Bojana Kuzeljević.

Ovo izdanje sumira događaje koji su tokom meseca marta obeležili turistička dešavanja na Zlatiboru. Tu je zanimljiva priča o održanom Prvenstvu Srbije u nordijskom skijanju sa učesnicima iz zemlje i okruženja. Veliku pažnju je privukla stalna postavka Milića od Mačve u galeriji Kulturnog centra. Ova oaza umetnosti ugostila je užičkog umetnika i profesora crtanja Dragoljuba Kaplanovića Kaplana, kao i Đorđa Stanića i Božidara Joksimovića, koji su se predstavili izložbom slika i rukotvorina.

Martovsko izdanje Elektronskih novina predstavlja spoj luksuza i tradicije u srcu prirode – apart hotel “Konak Zlatibor”, kao i novu dimenziju gastronomije u restoranu ”Kalem by Zak Mountain Concept”.

Iz prošlosti Zlatibora, dolazi interesantna priča o jelu predaka, kačamaku, koji je vremenom postao delikates.

Izvor: TO Zlatibor

 

Leave a Comment