Novi broj Elektronskih novina TO Zlatibor

Turistička organizacija Zlatibor objavila je novo izdanje Elektronskih novina. Ovaj broj otvara uvodnik glumice Borke Tomović. Dok nam tema broja donosi priču o Zlatiboru, kao planini koja privlači umetnike i kulturne stvaraoce.

Poseban pečat zlatiborskoj kulturi i doprinos turizmu već duže od decenije daje Međunarodni festival sportskog filma koji je održan u Kulturnom centru Zlatibor. Ovaj multimedijalni prostor za odvijanje umetničkih sadržaja na „zlatnoj planini“ je u galeriji priredio preko 50 izložbi. Nadareni umetnici su primećeni i na najprometnijem šetalištu, Kraljevom trgu i oko jezera, gde slikaju portrete i izlažu svoja umetnička dela. Pravi dom za umetnike jeste i obližnje selo, Trnava, gde je održana 30. likovna kolonija.

Ovo izdanje sumira i događaje koji su tokom proteklih dana obeležili turistička dešavanja na „zlatnoj planini“. Kvalitetna ponuda, raznovrsni sadržaji i bogati programi za boravke gostiju svih uzrasta privukli su veliki broj turista.

Još jedna od interesantnih priča ovog broja jeste o Udruženju za negovanje narodne tradicije “Zlatibor” Čajetina koje  kroz folklorne sadržaje, igru i pesmu čuva vrednosti zlatiborskog nasleđa.

Septembarsko izdanje Elektronskih novina predstavlja nezaboravne ukuse tradicije u restoranu ”Miris dunja”. U ovom odeljku elektronskih novina predstavljeno je konačište „Central – Inn“ kutak za uživanje u centru Zlatibora.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment