Novi broj Elektronskih novina TO Zlatibor

Turistička organizacija Zlatibor objavila je dvadeseto izdanje Elektronskih novina. Ovaj broj otvara uvodnik Dušana Vidakovića, pisca iz Valjeva koji u svojoj upravo objavljenoj knjizi „Zlatiborska sveska“ oslikava najposećeniju planinu Srbije aforizmima koje je nazvao – zlatiborizmi. Dok nam tema broja donosi priču o planinskom raju tokom letnjih vrućina, otvorenim bazenima i kupalištima na Zlatiboru koja okrepljuju kao morska.

Još jedna od interesantnih priča ovog broja jeste da opština Čajetina počinje sa implementacijom Projekta odvajanja kućnog otpada „O-DVA-JA-MO”, koji je pokrenulo Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije, uz podršku Evropske unije i Kraljevine Švedske.

Ovo izdanje sumira događaje koji su tokom proteklih dana obeležili turistička dešavanja na „zlatnoj planini“. Sadržajan letnji odmor na Zlatiboru za sve generacije privukao je i ovog leta veliki broj turista.

Kvalitetna ponuda, raznovrsni sadržaji i bogati programi za boravke gostiju svih uzrasta tokom “Zlatiborskog kulturnog leta”, dokazuju zašto je Zlatibor najposećenija planina u Srbiji, za sve generacije i tokom svakog godišnjeg doba. Tome svakako dorinosi i JP “Gold gondola” novim interaktivnim aktivnostima na trasi Gold gondole.

Novi broj Elektronskih novina upotpunjen je i pričom o zlatiborskim restoranima koji su se našli u srpskom izdanju svetski poznatog gastronomskog vodiča “Gault & Millau”.

Avgustovsko izdanje Elektronskih novina predstavlja restoran ”L’equipe Montagne” Zlatibor, simbol mesta za uživanje u atmosferi, hrani i usluzi po meri, koja se odlikuje savremenim trendovima u uslugama, inovativnošću i maštom. U ovom odeljku elektronskih novina predstavljeno je i apartmansko naselje “Zlatiborski konaci” za zdrav odmor i uživanje.

Iz prošlosti Zlatibora, dolazi interesantna priča o tri decenije muzeja ”Staro selo” u Sirogojnu.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment