NOVA VAROŠ: 105 miliona za turizam

U 2020. godini u turizam na teritoriji opštine Nova Varoš biće uloženo 105 miliona dinara. Prema rečima predsednika opštine Radosava Vasiljevića iz opštinskog budžeta je izdvojeno 32 miliona dinara, a 73 miliona je novac od Turističke organizacije i hotela “Panorama”, koji je u sastavu turističke organizacije.

Jedan deo novca će biti potrošen na promocije i reklamne svrhe, u troškove sajmova u Srbiji i insotranstvu. Ove godine Turistička organizacija “Zlatar” biće u okviru Turističke organizacije regije Zapadne Srbije na međunarodnom sajmu turizma u Beču.

– Po završetku zimske sezone, od 1. aprila, realizovaćemo kapitalni projekat, a to je izgradnja puta prema centru prve zone na Zlataru. Vrednost ove investicije je 115 miliona dinara i finansira je država, odnosno “Putevi Srbije”. Taj put će biti žila kucavica za razvoj turizma na Zlataru – dodao je Radosav Vasiljević.

Predsednik opštine Nova Varoš najavio je i završetak radova na stadionu.

– Reč je o izgradnji fudbalskog stadiona za visinske pripreme. Po projektu iz prošle godine 80 posto tog posla je završeno, a ovih dana se nastavljaju radovi. Radove izvodi Putevi Novi Pazar. Svaki lep dan, odnosno kada vreme dozvoli, radi se. Moramo ubrzano da radimo na izgradnji te infrastrukture i da  je završimo ove godine, jer smo mi domaćini 57. MOSI igara, koje se odvijaju od 15. do 19. jula – rekao je Vasiljević i dodao da je sezona radova bila prekinuta dva meseca (januar i februar), a naredni svaki lep dan će iskoristiti za radove.

Autor LZS, foto TO Zlatar, Opština Nova Varoš

Leave a Comment