NEŠIĆ: Uskoro nastavak radova na Užičkoj tvrđavi

Uređenje Užica vodi ka novim tendencijama. To će svakako uticati i na povećanje broja turista. Nemanja Nešić, pomoćnik gradonačelnika Užica kaže da je u tom pravcu vrlo važan projekat nastavak uređenja Starog grada.

– Ova godina će biti u znaku te investicije. Velika rekonstrukcija Užičke tvrđave kreće, obezbeđena su sredstva, potpisani su ugovori sa izvođačima i sa prvim lepim vremenom očekujemo da radovi počnu. Sredinom godine ćemo imati vrlo vidljivu promenu na tvrđavi, i istovremeno u tom periodu ćemo imati i otvaranje neolitskog naselja u Staparskoj banji, ali i neke vrlo lepe i zanimljive stvari na Gradskoj plaži – najavio je Nešić.

On je još rekao da, obzirom da je Užice konsolidovalo svoj budžet i postalo jedna od finansijski najstabilnijih lokalnih samouprava u Srbiji, stvorena je mogućnost da se ulaže i u ambijentalno uređenje grada.

– Ambicija ovog gradskog rukovodstva jeste ozbiljniji pristup ambijentalnom uređenju centra grada kroz određene investicije koje treba da donesu neku novu svežinu i neki novi imidž Užica, koji je godinama bio prepoznatljiv po jednoj finoj arhitekturi i po jednom skladnom urbanističkom planiranju. Poslednje godine imali smo dosta intervencija u samom centru grada, ali 2020. godina biće obeležena investicijama na daljem uređenju trotoara na glavnoj ulici, zatim verovatno početku izvođenja radova na Gradskom trgu, koji trebaju posle dužeg niza godina da unesu neku novu svežinu, istovremeno zadržavajući njegovu osnovnu konturu i ekspoziciju – rekao je Nešić.

Autor LZS

Leave a Comment