Naloženo zatvaranje pontonske plaže

Turistička sezona u Bajinoj Bašti zvanično je otvorena 7. juna, dok je kupališna sezona na jezeru Perućac počela mnogo ranije. Leto samo što je počelo, a na ulazu na pontonsku plažu okačeno je obaveštenje u kome piše da je naloženo zatvaranje iste od strane inspektora bezbednosti plovidbe . Inspektor traži da se pontoni izvade iz jezera, zbog toga što, TO Tara Drina ne može da ispuni zakonske uslove, a to je dežurstvo medicinske ekipe 24 časa dnevno tokom 12 meseci i licencirane spasioce koji će takodje dežurati na pontonima tokom cele godine, a kojih minimum treba da bude petoro, kaže direktor ove ustanove Dejan Mladjenović.

-Ne znam šta da kažem našim sugradjanima. Ja ih molim za strpljenje. O svemu ovome obaveštena je i predsednica Opštine i svi ljudi koji su nadležni. Znam da je problem jer mi nemamo uredjeno kupalište, i za to smo svi krivi, mi koji smo odgovorni za ovaj grad. Moram da kažem da je to tako i da je zakon takav, a mi u ovom trenutku ne možemo da ga ispoštujemo. Od direktorke Doma zdravlja sam dobio informaciju da njima nedostaje i medicinsko i nemedicinsko osoblja, tako da jei tu problem – kaže Mladjenović i dodaje da ponton neće izvaditi iz jezera jer to iziskuje velike troškove, a o tome je obavestio i inspektora.

Kako je dalje rekao, ispitivanja bezbednosti pontona radjena su 2018. godine i tada je utvrdjeno da je pontonska plaža bezbedna za posetioce. Medjutim, ni to nije dovoljno da bi pontonska plaža bila otvorena za kupače.

Izvor: Prvi portal Bajina Bašta

Leave a Comment