Na Zlatiboru obeležen 10. Svetski dan velnesa

Pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina i u saradnji sa preduzećem Gold godola i Sportskim savezom Čajetine, a uz prisustvo velikog broja sportista i rekreativaca, nutricionista i svih onih kojima je važan zdrav način života, na Zlatiboru je obeležen 10. Svetski dan velnesa, koji se istovremeno proslavlja u 170 zemalja sveta, na svih sedam kontinenata.

– Zlatibor ima sve uslove za preventivne i medicinske velnes programe kako za decu tako i za odrasle, što je posebno bitno u trenutku kada se ublažavaju mere prevencije korona virusa, i kada je potrebno da svi povrate dobro fizičko i mentalno zdravlje – izjavila je Nataša Ranitović, ambasador Svetskog dana velnesa za Srbiju.

U programu koji se odvijao na platou ispred početne stanice zlatiborske gondole učesnicima se obratio i paraolimpijac Aleksandar Radišić koji je naglasio da bi deca i odrasli trebalo da što više vremena provode u prirodi i pokretu ali i da vode računa o zdravoj ishrani.

– Opština Čajetina i Gold gondola godinama pomažu i podržavaju mnogobrojne manifestacije koje u fokusu imaju zdrave stilove života, a tako i sve aktivnosti velnesa – istakla je Bojana Božanić, direktor Gold gondole Zlatibor.

U programu su učestvovali sportski klubovi i članice Sportskog saveza Čajetine, kao i lekari, nutricionista i psiholog Instituta Čigota, dajući savete o očuvanju psihičkog i fizičkog zdravlja tokom a posebno nakon pandemije. Svi prisutni su učestvovali u tradicionalnoj „Zlatiborskoj šetnji“.

Izvor: Opština Čajetina

Leave a Comment