Na Zlatiboru boravila ekipa “Prvog kanala” ruske nacionalne televizije

Tročlana ekipa putopisne emisije koja se emituje nedeljom na “Prvom kanalu” ruske nacionalne televizije boravila je na Zlatiboru u organizaciji Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Zlatibor.

Tokom dvodnevne posete novinari su se vozili najdužom panoramskom gondolom na svetu i oduševili prirodnim lepotama Zlatibora, shvativši da je Zlatibor prostrana planinska visovaran, a ne samo moderan turistički centar sa mnoštvom sadržaja i smeštajnih kapaciteta.

Nakon gondole i upoznavanja centra Tornik, posetili su Stopića pećinu i Muzej “Staro selo” u Sirogojnu, kao i prodavnicu čuvenih Sirogojno džempera.

Posebnu pažnju šetajući centrom Zlatibora privukao im je poznati zlatiborski travar “pokretni žbun”, Borivoje Šišović sa kojim su snimili prilog za njihovu emisiju.

Autor emisije je poznati ruski novinar, glumac i reditelj Dmitrij Dmitrijevič Krilov. Emisija se emituje na Prvom kanalu od 1996. godine, a njena filmska ekipa je uspela da obiđe svet i gledaocima prikaže neobična mesta, brojne lokalne atrakcije, drevne legende i zanimljive priče.

Izvor: TO Zlatibor

 

Leave a Comment