Na Zlatiboru 15.000 turista

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović, gostujući na RTS-u, rekao je da se čini sve kako bi Zlatibor bio bezbedno turističko mesto.

– Na Zlatiboru trenutno boravi 15 hiljada turista. Zbog situacije sa korona virusom uvukli su se neizvesnost i strah u turističku privredu i meštane, ali, ipak, očekujemo veliki broj gostiju i ovog leta – rekao je Živanović i dodao da se sprovode mere zaštite kao što su dezinfekcija javnih prostora i površina, a u hotelima je prilagođen način rada.

– Verujte da činimo sve što je do nas da naša destinacija bude bezbedna. Poštuju se preporuke stručnjaka, epidemiologa, lekara i kriznih štabova. Veliki broj hotela je preuzeo mere i smanjio kapacitet, prilagođavaju i svoje bašte, restorane i kafiće, ali i sobe gostima. Svesno je smanjen kapacitet kako bi bilo manje gostiju, ali opet ima dovoljno jedinica koje se nude. Pretpostavljam da će ovog leta velnes i spa centri u hotelima biti zatvoreni. Promenio se malo način služenja hrane u samim hotelima, švedski sto ima fizičku barijeru koji razdvaja goste. Preduzete su sve mere kako se turisti koji dođu u hotele i na Zlatibor ne bi zarazili i ne bi širili zarazu – kaže Živanović.

Prema njegovim rečima turisti obilaze mesta, koja su bila poznata samo lokalnom stanovništvu.

– Ljudi idu na duge šetnje, borave pored reka, u šumama, na livadama, prave se piknici… Veliko je interesovanje za vožnju kvadova, jahanje konja, za upoznavanje Zlatibora iz jednog drugog ugla. Ogromno je interesovanje za objekte kojoj se nalaze u prirodi, za apartmane, kuće, vikendice koji imaju dvorišta u svom sastavu. Turistima se nudi preko 40 seoskih turističkih domaćinstava, taj broj na destinaciji je dosta veliki – rekao je Živanović.

Izvor RTS

 

Leave a Comment