Na Tari nova trim staza sa spravama u dužini od 2 km

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević sa saradnicima i predstavnicima VU “Tara” obišla je trim stazu na Tari, duž koje će biti postavljeni potpuno novi sadržaji i mobilijar u okviru zajedničkog projekta Grada Užica i Ministarstva zaštite životne sredine.

– Reč je o projektu koji predviđa zamenu i sanaciju sprava duž trim staze, a koji je vredan 10,7 miliona dinara. 7,6 miliona dinara su sredstva opredeljena od strane Ministarstva zaštite životne sredine, a 3,1 milion dinara sredstva Grada Užica. Planirano je postavljanje novih 16 sprava za vežbanje i drvenih ivičnjaka u dužini cele staze od gotovo 2 kilometra. Takođe biće postavljena i tri nova letnjikovca, kao i stubovi za obeležavanje staze i nove kante za otpatke – rekla je gradonačelnica Užica.

Ona je još rekla da joj je drago što će posetioci i turisti realizacijom ovog projekta dobiti nove sadržaje na Tari.

– PotencijaleTare ćemo i dalje razvijati, ali u skladu sa planskim dokumentima i uz obavezno očuvanje svih prirodnih potencijala. Da je to moguće pokazujemo upravo projektima, kakav je prošlogodišnja izgradnja dečijeg igrališta, a sada i trim staza – dodala je dr Jelena Raković Radivojević.

Podsetivši na slogane koje koriste u promociji ”Mesto gde počinje lepota” i “Da nam porodica bude zdrava”, Ljupko Ćirović direktor Vojne ustanove “Tara”, istakao je da će posle rekonstrukcije ove staze i montaže nove opreme i posetioci biti mnogo zadovoljniji.

– Cilj nam je da nastavimo realizaciju ideja i saradnju koja za rezultat ima već dva uspešna projekta. Želimo da sve porodice kao i gosti koji dolaze na ovu planinsku lepoticu odu sa pozitivnom energijom i najlepšim utiscima. Hvala gradonačelnici i njenom timu na realizaciji i podršci, na zdravom i korisnom uređenju planine Tare i nastojanjima da je sačuvamo i da ostane mesto gde počinje lepota. Hvala i Ministarstvu za zaštiti životne sredine – rekao je Ljupko Ćirović.

O dobroj saradnji i iskrenim namerama za očuvanje prirodnih potencijala Tare svedočiće i drvo prijateljstva koje su u blizini hotela “Omorika” i Staze zdravlja zasadili gradonačelnica Užica i direktor VU “Tara”.

Autor: LZS, izvor: Grad Užice

Leave a Comment