Ministarka položila kamen temeljac za bazene u Ljuboviji

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izrazila je očekivanje prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju otvorenih bazena u Ljuboviji, da će novi objekat značajno podstaći turistički razvoj u toj opštini.

– Ljubovija je jedna od uzdanica domaćeg turizma, budući da savremeni turisti sve više  traže avanturu, rekreaciju i neposredni doživljaj prirode. Ovaj kraj u tom pogledu ima velike šanse za ubrzani ukupni ekonomski razvoj koji će pratiti turistički rast – rekla je ministarka ističuću da posebno treba iskoristiti povezanost sa Republikom Srpskom i mogućnosti zajedničke promocije na drugim tržištima.

– Kako će u postpandemijskom periodu u turizmu dominirati auto-destinacije, treba očekivati veću zainteresovanost turista iz regiona. Zbog toga je važno što pre završiti planirane projekte, pre svega izgradnju auto-kampa i otvorenih bazena – poručila je Matić.

Ona je podsetila da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija za prvu fazu radova za izgradnju bazena opredelilo 15 miliona dinara, kao i da je procenjeno da je za završetak kompletnog projekta potrebno još oko 55 miliona dinara.

Izvor: Ministarstvo trgovine, turizma i telekominikacija

 

Leave a Comment