Miholjski susreti sela ove godine u Lunovom selu

Posle uspešne organizacije prvih susreta prošle godine u Кremnima, ovogodišnji “Miholjski sureti sela” održavaju se u Lunovom Selu u nedelju 25. septembra u organizaciji grada Užica, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu. Кako su istakli članovi Organizacionog odbora sve je spremno da se u Lunovom selu obore rekordi po pitanju učesnika, ali i posetilaca.

Mirjana Radivojčević, pomoćnica gradonačelnice, istakla je da će susrete otvoriti ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić, koji će ovu posetu iskoristiti i da obiđe porodicu koja je kupila kuću zahvaljujući sredstvima tog ministarstva.

– Takođe, podsetiću da smo zahvaljujući Ministarstvu za brigu o selu dobili autobus, kojim će najmlađi učesnici manifestacije doći u Lunovo Selo. Nadam se da smo oprvadali poverenje i da će se dobra saradnja grada i ovog ministarstva nastaviti i u narednom period – rekla je Radivojčević.

Prema rečima Miodraga Petkovića, člana Gradskog veća, sve ukazuje na to da će u nedelju u Lunovom Selu biti održana sjajna manifestacija, koja neguje tradiciju, čuva kulturno-istorijsko nasleđe i promoviše druženje.

– Prvi deo manifestacije su sportski susreti u šest disciplina u kojima će učestvovati oko 300 takmičara. Nadvlačenje konopca, bacanje kamena s ramena, skok u dalj su tradicionalne discipline, a svi takmičari imaće priliku i da učestvuju u turnirima u šahu, stonom tenisu i malom fudbalu. Pored sportskog sve posetioce očekuje i bogat kulturno umetnički program uz učešće Etno sekcije Muzičke škole, КUD-ova, trubačkih orkestara i pevačkih grupa. Pobednici u takmičenjima biće nagrađeni prigodnim poklonima, a pokloni su obezbeđeni i za učenike osnovnih škola koji su učestvovali na likovnom i literarnom konkursu na temu Moje selo – rekao je Petković.

– Za uspešnu organizaciju neophodna je i dobra infrastruktura. Zato je grad, kao u Кremnima prošle godine, ove godine opredelio dodatna sredstva za uređenje centra sela. Sa sredstvima koje su meštani obezbedili kroz program “Udružimo se” opredelili smo oko 4,5 miliona dinara za uređenje prostora oko škole i mesne zajednice, gde će se susreti i održati – rekao je Vladimir Sinđelić, član Gradskog veća.”.

Uz zahvalnost Gradu i resornom ministarstvu Miodrag Milić predsednik Saveta MZ Lunovo Selo istakao je da se nada da će Lunovo Selo biti jednako dobar domaćin kao i učesnik prošle godine. On je pozvao meštane užičkih, ali i okolnih požeških sela da u nedelju u 11 časova dođu u Lunovo Selo i prisustvuju  “Miholjskim susretima sela”.

I ove godine pored sportskih takmičenja i kulturno umetničkog programa biće održan i sajam tradicionalnih proizvoda, gde će oko 15 proizvođača predstaviti stare zanate, med, rakiju i ostale proizvode iz domaće radinosti.

Izvor: Grad Užice

Leave a Comment