Konferencija ,,Inovacije u turizmu” na Zlatiboru

Konferencija ,,Inovacije u turizmu”, dvodnevno okupljanje predstavnika turističke privrede, turističkih agencija, marketinga i ugostiteljstva održava se 27. i 28. decembra u Inovacionom biznis centru na Zlatiboru.

Na početku skupa sadržajnom prezentacijom predstavljene su inovacije turističke ponude Zlatibora, budući planovi razvoja najposećenije srpske planine i pozicioniranje kao vodećeg regionalnog centra među planinskim destinacijama. Usledila su i druga korisna i zanimljiva izlaganja usmerena na inovacije u oblasti ponude, objekata i načina usluživanja.

Konferencija je okupila veliki broj turističkih poslenika iz Srbije i regiona. Prilikom toga su predočeni i primeri dobre prakse i iz inostranstva, predstavljeni odabrani inovativni projekti u Evropi.

Posebna pažnja je posvećena temi koja se odnosi na obučavanju kadrova i pristupima upravljanja ljudskim resursima u cilju održavanja inovativne ponude. Rečeno je da predstavljanje primera dobre prakse i uspešnih projekata u razvoju pruža mogućnost za interaktivnu razmenu zaključaka, mišljenja i ideja.

Konferenciju „Inovacije u turizmu“ organizuju Inovacioni biznis centar Zlatibor u saradnji sa opštinom Čajetina I Turističkom organizacijom Zlatibor.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment