Kineski turoperateri obišli Zlatibor

Kineski turoperateri su tokom vikenda posetili Zlatibor u okviru svoje studijske ture po našoj zemlji u organizaciji Turističke organizacije Srbije i nacionalne avio-kompanije “Air Serbia”.

– Posetili smo zlatiborsku pijacu, probali su lokalne proizvode i upoznali se autentičnom proizvodnjom i tradicijom ovog kraja. Potom su na obnovljenom Kraljevom trgu upoznali simbole Zlatibora, a pored Kraljeve česme podignute pre 130 godine objasnili im da je tu počeo organizovani turizam na Zlatiboru. Posetili su i atraktivne turističke lokalitete, najposećeniji speleološki objekat Stopića pećinu, kao i srce zlatiborske tradicije Muzej “Staro selo“ u Sirogojnu – kaže Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor, i dodao da su se Kinezi tokom svog boravka na Zlatiboru uverili i u visok kvalitet turističke ponude hotelskih kapaciteta.

Gosti iz Kine, po podacima pre pandemije kovida-19, bili su među najbrojnijim stranim turistima u Srbiji, a rado su boravili i na “zlatnoj planini”. Ovom prilikom istakli su da je usled oporavka turističkog tržišta nakon globalne pandemije Zlatibor ponovo na njihovoj kolektivnoj listi putovanja.

– Posebnu pažnju privukla im je raznovrsna gastronomska ponuda, tradicionalni domaći proizvodi, dok je ljubaznost lokalnog stanovništa i ugostiteljskih radnika učinila da sa Zlatibora ponesu najlepše utiske – rekao je Živanović.

Autor: LZS, Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment