Hoteli na Zlatiboru počinju rad 1.juna

Planinu Zlatibor uveliko spremaju za predstojeću letnju sezonu. Hoteli, koji su bili zatvoreni zbog korone, već su spremni da od 1.juna ugoste prve goste.

– Očekujemo dobru letnju sezonu i nadam se da će uspeti da ublaži ekonomske gubitke koje su pretrpeli ugostiteljski objekti i hoteli zbog epidemije koronavirusa. Već sada su počeli da radi restorani, kafići i manji deo hotela. Od 1. juna prema najavama hotelijera veliki hoteli će biti otvoreni. Oni kažu da već ima rezervarcija za jul i avgust – rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Skoro svi hoteli na Zlatiboru nude popust od 20 do 30 posto za boravak u junu, dok su cene na prošlogodišnjem nivou.

– Mnogi turisti će ostati u našoj zemlji. Zbog toga su boravak produžili od 7 do 10 dana, a u proseku do sada je bilo 4 dana – kaže Živanović i dodao da ukoliko bude lepog vremena i ne bude korone sezona se može produžiti i u septembru i oktobru, što bi nadoknadilo gubitak iz marta, aprila i maja.

Bez obzira na epidemiju, na Zlatiboru su počeli ulepšavanje i sređivanje Zlatibora.

– U toku je izgradnja šetališta od naselja Jelena Anžujska do centra Zlatibora, a ujedno se radi rekonstrukcija Kraljevog trga, gde će biti postavljena nova bina. Radi se i sportski tereni preko puta naše Turističke organizacije, kod hotela Olimp. Tu će biti teretana na otvorenom i puno drugog zabavnog sadržaja. Svi ti radovi trebalo bi da se završe do 1. jula. Otvoren je “El Paso citi”, kaubojski grad u Dobroselici, sa veoma interesantnim sadržajem. Sigurno će unaprediti taj deo Zlatibora i povezaće prerast i crkvu brvnaru u tom selu, vodopad Gostilje, a u toku su još neki manji radovi u Stopića pećini – dodao je direktor TO “Zlatibor” i dodao da će pri kraju leta i biti puštena u rad zlatiborska panoramska gondola.

Autor LZS

Leave a Comment