Hotel Borovi iz Sjenice među najboljima

Pre više od četvrt veka, tačnije 1997. godine, redakcija magazina “Turistička prizma“ pokrenula je međunarodnu akciju pod nazivom – Za novi kvalitet u turizmu, koja je prvo vođena na prostorima Srbije, Crne Gore i BiH, da bi je ubrzo proširili na ukupan prostor EX YU, zatim na Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku i Albaniju. Od početka pa do danas, ideja vodilja je bila da se na jedan poseban način, doprinese podizanju nivoa turističkih usluga i podstakne inovativnost u turističkoj privredi.

Specifičnost ove akcije je da je vode turistički novinari iz zemalja regiona, kao dobri poznavaoci dešavanja na terenu. Naime, novinari članovi žirija su jedini predlagači i donosioci odluka o nagrađenima, a PRIZMA i povelja se dodeljuje u 12 kategorija, međutim, praksa je pokazala da žiri nikada nije dodelio priznanja u svim kategorijama u jednoj godini, što dovoljno govori o oštrim kriterijumima prilikom nominacije i odlučivanja. Međunarodni novinarski žiri je tako i ove godine dodelio samo 10 priznanja.

Nagrade u vidu statua koje simbolizuju zarotiranu prizmu u prostoru i povelja, svečano su uručene dobitnicima na Beogradskom turističkom & MICE forumu 22.11.2023. godine održanom na Beogradskom sajmu.

Nagrađeni po kategorijama:

  • kategorija Destinacijska menadžment organizacija: Turistička organizacija Grada Novog Sada, Opština Kotor i Turistička zajednica Kantona Sarajevo
  • kategorija Zdravstveni turizam: Daruvarske toplice, Hrvatska
  • kategorija Wellness i Spa centri i hoteli: Hotel Borovi, Sjenica, Srbija
  • kategorija Nautički turizam: Biograd na moru, Hrvatska
  • kategorija Poslovni hoteli: Hotel „Jelena”, Banja Luka, BiH
  • kategorija Mali hoteli: Hotel Rozka, Krvavec, Slovenija
  • kategorija Manifestacioni turizam: Turistička organizacija Opštine Kučevo, Srbija
  • kategorija Prateće delatnosti, usluge i proizvodi u turizmu: Info center SOS Proteus, Kranj, Slovenija

Tekst i foto: redakcija Turističke prizme

Leave a Comment