Gondola 19. avgusta se pušta u probni rad

– Prema podacima iz epidemiološke službe i kod nas je ista situacija kao i u celom Zlatiborskom okrugu, trudimo se da što bezbolnije prođemo kroz ovu situaciju jer delimo sudbinu cele Srbije, a na Zlatiboru je dodatno povećan broj stanovnika, tako da sve komunalne službe ulažu dodatni napor da održimo normalne uslove života za sve svoje stanovnike i posetioce Zlatibora – izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

– Trudimo se da na vreme završimo važne infrastrukturne projekte koji su u toku ali i sve svakodnevne poslove, a komunalne službe moraju da odvoje više vremena, truda i rada za povećan broj stanovnika, jer na Zlatibor dolaze ljudi u svoje apartmane i svoje vikendice, dolaze sportske ekipe na pripreme a mi sve to moramo da servisiramo sa istim brojem ljudi, i bez obzira na to, uspevamo da očistimo Zlatibor, obezbedimo vodu za piće. Trudimo se da što većem broju zaposlenih omogućimo rad od kuće, da bude što manje kontakta i da ljude što manje izlažemo opasnosti – ističe Stamatović.

U vreme uvođenja vanredne situacije započeti su radovi na uređenju Zlatibora, prvenstveno na uređenje fekalne i kišne kanalizacije.

– Menjamo dotrajalu infrastrukturu a istovremeno rekonstruišemo jezero i trg. U dogovoru sa turističkim i ugostiteljskim radnicima u centru Zlatibora zaključili smo da je sada pravo vreme da završimo te grube radove – poručuje Stamatović.

Sve radove finansira lokalna samouprava iz naknade za uređenje građevinskog zemljišta i kroz kompenzacije sa velikim investitorima.

– Za desetak dana planiramo završetak tih radova u centru Zlatibora. Puštamo vodu u jezero, a za jesen ostavljamo završetak onih radova izvan centra, kao što su uređenje zelenih površina i postavljanje svetlosnih efekata na jezeru. Do Preobraženja, 19. avgusta, ukoliko zdravstvena situacija to bude dozvoljavala, pustićemo gondolu u probni rad, i nadamo se da ćemo i ovaj projekat i sve radove u centru Zlatibora otvoriti istovremeno – zaključio je Stamatović.

Izvor Opština Čajetina

1 thought on “Gondola 19. avgusta se pušta u probni rad”

  1. Nepotrebna investicija,zdravije se peške popeti na Tornik,nego u kabini stišnjeno desetoro,a može i da bubne u jezero!

    Reply

Leave a Comment