Dosta turista traži sela

Epidemija virusa korona najmanje će, izgleda, da našteti srpskom seoskom turizmu! Posle prve dve nedelje od uvođenja vanrednog stanja, kada turista nije bilo, jer domaćinstva nisu radila, sada se ubrzo sve vraća na staro, a broj rezervacija premašuje interesovanja u ovo doba ranijih godina. Ovo ističe Vladimir Ivanović, direktor Turističke organizacije Ljig.

– Sredinom marta počela je ozbiljna kriza u poslu, mada je u mnogim objektima seoskog turizma bilo gostiju. Danas, mesec dana kasnije, vidi se da posledice po seoski turizam ipak nisu katastrofalne – kaže Ivanović i dodao je da su ograničeno kretanje i skučeni stanovi dodatni motiv da se potraži apartman ili kuća sa dvorištem u prirodi i tako provede izvesno vreme.

– Početkom aprila mnogi su bili zainteresovani za deset, pa čak i mesec dana boravka u selu. Mnogi zbog vanrednog stanja rade od kuće, pa su stan zamenili vajatom u prelepom seoskom okruženju, uz svoj računar i kvalitetan internet. Domaćinstva koja se bave seoskim turizmom funkcionišu u skladu sa merama vanrednog stanja – dodao je Ivanović.

Izvor Novosti

 

 

Leave a Comment