Dejan Petrović na Kraljevom trgu

Info centar Turističke organizacije “Zlatibor” saopštio je da je održan prvi u nizu novogodišnjih koncerata na Kraljevom trgu – koncert trubača Dejana Petrovića i “Big benda”.

“Poznati trubački sastav priredio je publici sjajan muzički doživljaj. Na repertoaru je bila srpska tradicionalna muzika, autorska muzika benda i obrade internacionalnih numera. Interpretacija Dejana Petrovića i orkestra veoma je autentična, zahvaljujući spoju instrumenata koji ga čine.To je fuzija zvuka tradicionalnih instrumenata trubačkog orkestra sa drugim modernijim, poput spoja zvuka trube i distorzije na električnoj gitari.

Vlasnik titule Prva truba sveta zagrejao je publiku svojim “Vrtlogom” i užičkim kolom, uz koje su zaigrali mnogi posetioci na Kraljevom trgu.Za svačiji ukus je bilo ponešto, od pesama “Kaluđeru” Snežane Đurišić i “Čaršija” Al Dina, pa do Alice Merton i pesme “No Roots”.

Dejan je najmlađi dobitnik “Majstorskog pisma”, višestruki osvajač svih nagrada na Saboru u Guči, među kojima i nagrade “Prva truba sveta”. Sa svojim “Big bendom” održao je četiri solistička koncerta u Beogradu.

Učestvovao je na svim većim domaćim muzičkim festivalima i nebrojeno puta predstavljao Srbiju na raznim svetskim sajmovima, sportskim i kulturnim događajima.

Već večeras, 30. decembra, posetioci najposećenije planine moći će na Kraljevom trgu od 21 čas da uživaju u koncertu popularne pevačice Maje Berović koja će se prvi put predstaviti zlatiborskoj publici”, navode u TO “Zlatibor”.

Foto: TO “Zlatibor”

Leave a Comment