Dečiji bazen i plaža najverovatnije u funkciji od četvrtka

Dečiji bazen na Gradskoj plaži posle duže rekonstrukcije konačno će biti u funkciji, a Gradska plaža u Užicu će biti u funkciji kupača za dva do tri dana.

Nenad Đokić, direktor JP “Veliki park”, rekao je da kupališna sezona u Užicu trebalo bi da počne za nekoliko dana.

– Jutros su iz Zavoda za javno zdravlje Užice uzeli uzorak vode iz dečijeg bazena i u skladu sa njuhovim predurama, kada analiza bude gotova bazen će biti pušten u rad – rekao je Đokić i dodao da se ove godine neće naplaćivati ulaz na dečijem bazenu.

Što se tiče Gradske plaže gde se Užičani generacijama rashlađuju u vrelim letnjim danima, jutros su spuštene ustave i puni se.

– Prema informacijama koje imamo iz Srbija voda s obzirom na količinu vode koja se pušta sa brane u Vrutcima, očekuje se da u naredna dva dana bude gotovo punjenje. Ako sve bude išlo planiranom dinamikom u četvrtak će se uraditi uzprkovanje vode na plaži od strane Zavoda za javno zdravlje. Po dobijanju rezultata te analite biće otvorena kupališna sezonana gradskoj plaži na reci Đetinji – pojasnio je Đokić.

Inače, Užičanima u ovim vrelim danima su na rasploganju tri bazena, jedan u nadležnosti javnog preduzeća u naselju carina i dva privatna na oko 4 do 5 km od grada, na Tatincu i u Vrelima.

Autor: LZS

Leave a Comment