Dan opštine Čajetina: MNOGO SMO RADILI I JOŠ VIŠE NAS ČEKA

Opština Čajetina je svečano obeležila svoj dan – Dan Opštine Čajetina.

– Odluka investitora da ulože veoma velika sredstva u razvoj turističke infrastrukturen na našem Zlatiboru dokaz je njihovog poverenja da će ova planina biti sve atraktivnija i za domaće i za inostrane turiste. Izgradnjom novog Zlatibora, projektno nazvanog „Zlatni grad“, koji će se prostirati pored Ribničkog jezera i u okviru koga će se nalaziti luksuzne vile i hoteli, uz jedan profesionalni golf teren, privućićemo i zahtevniju klijentelu iz sveta – rekao je Stamatović.

O postignutim rezultatima Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina, istakao je dodelu zemljišta manastiru Hilandar.

– Možda najznačajniji projekat koji smo realizovali, u duhovnom smislu prvenstveno, jeste zemljište na Zlatiboru koje je opština Čajetina poklonila manastiru Hilandar u svrhu izgradnje vaspitno-obrazovnog i edukativnog kompleksa za mlade. Radovi na kompletiranju Agrobiznis centar na Zlatiboru se privode kraju, kontinuirano se ulaže u mašinski prsten Zlatiborskog eko agrara, realizovane su opštinske subvencije za poljoprivrednike, i, sve u svemu, osim turizma, razvoj poljoprivrede je strateško opredeljenje opštine Čajetina – naglasio je Đurić.

Dodao je da je opština Čajetina u godini obeležavanja 130 godina organizovanog turizma na Zlatiboru, ugostila  brojne medijske ekipe i turoperatore, čak i iz udaljenih zemalja sveta. Takođe, turistička ponuda u oblasti organizacije najvećih sportskih takmičenja na Zlatiboru uzima sve veći zamah. Mnogo smo radili i još više nas čeka, ali se ne bojimo jer znamo da radimo za svoje mesto, za dobrobit celokupnog stanovništva opštine i svih posetilaca Zlatibora, zaključio je Đurić.

Na svečanoj sednici Skupštine opštine dodeljene su opštinske nagrade istaknutim pojedincima i organizacijama. Najviše priznanje Opštine Čajetina, Zlatiborsku povelju, dobila je kompanija Galens Invest iz Novog Sada za podizanje nivoa turističke ponude na Zlatiboru izgradnjom hotela „Zlatibor Mountain Resort&Spa“ koji u ovom trenutku u svom kolektivu ima preko 200 zaposlenih, i sa teritorije opštine Čajetina, ali i iz nekih drugih gradova i opština.

Zahvalnicu „Zoran Tmušić“, nazvanu po novinaru i humanisti koji je mnogima za života neumorno pomagao, a koju Opština Čajetina dodeljuje za posebno iskazanu humanost i ljudskost, ove godine je dobio „Dino park“ Zlatibor, koji je u prethodnih godinu dana, sa partnerima i lokalnom samoupravom, organizovao preko 80 humanitarnih akcija i uručio donacije za preko 10 dečjih bolnica, velikom broju ustanova za decu i odrasle sa smetnjama u razvoju, dečjim sirotištima, kao i pojedincima u najtežim životnim situacijama.

Plakete „Dimitrije Tucović“, koje se dodeljuju zaslužnim pojedincima i kolektiva, dobili su kompanija Deltaplast iz Mačkata, dr Biljana Pantović, načelnik Službe za pedijatriju Doma zdravlja Čajetina, Udruženje za negovanje narodne tradicije Zlatibor, fudbaler Nikola Čumić, profesor u penziji dr Ranko Koprivica, građevinski inženjer i profesor Lazar Jovanović (posthumno), destilerija Prezident iz Šljivovice i dr Željko Spasenić, docent na beogradskom Fakultetu organizacionih nauka.

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović je dodelio zahvalnice pojedincima koji su se istakli svojim radom i postignutim uspehom u prethodnih godinu dana. Nagrađeni su Mihailo Janković i Obrad Borović, obojica iz Mačkata, kao i Novak Maksimović iz Čajetine.

Zahvalnicom predsednika opštine nagrađeni su učenici koji su učestvovali na republičkim takmičenjima i osvajači Vukove diplome za izvanredan uspeh tokom školovanja, a svima im je pripao i po zlatnik.

Na prijateljskim odnosima i odličnoj saradnji, Đurić se posebno zahvalio prisutnim predstavnicima Narodne skupštine, grada Laktaši i opštine Istočni Stari Grad iz Republike Srpske, crnogorskih opština Herceg Novi i Mojkovac, gradonačelnici Grada Užica, predsednicima Skupština opština Zlatiborskog okruga, predstavnicima Stalne konferencije gradova i opština, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i predstavnicima vojske, policije, tužilaštava, sudova, direktorima banaka, preduzeća, ustanova i lokalnih i nacionalnih medija.

Autor: LZS, Izvor: Opština Čajetina, Foto: Nikić

Leave a Comment