Cene u hotelima na Zlatiboru niže i do 50 posto

Opština Čajetina čini sve da se turisti na Zlatiboru osećaju sigurno i bezbedno. Među preventivnim merama o zaštiti od KOVID-19 značajno mesto zauzima svakodnevna dezinfekcija trgova, ulica, parkova i svih prostorija javnih ustanova na Zlatiboru, i na kompletnoj teritoriji opštine.

– Jedna od novina je i formiranje posebnog Informacionog centra u okviru Turističke organizacije Zlatibora, koji će sve goste koji borave na planini obaveštavati o najaktuelnijim informacijama u vezi sa merama koje se svakodnevno preduzimaju kako bi bezbednost svih posetilaca bila na najvišem nivou – izjavio je Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

– Trenutna popunjenost smeštajnih kapaciteta na Zlatiboru je oko 50 odsto, ali očekujemo da će se do kraja jula i tokom avgusta ona povećati i na 90 odsto, s obzirom na to da su hotelijeri i vlasnici privatnih smeštaja ponudili značajne popuste koji se kreću od deset do 50 odsto, u zavisnosti od broja noćenja, ali i činjenice će se sve više građana Srbije odlučiti da svoj letnji odmor provedu na nekoj od poznatih domaćih turističkih destinacija, među kojima je svakako i Zlatibor – istakao je Živanović.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment