Do sada se prijavilo 23.000 građana za vaučere

Od početka godine za vaučere se prijavilo više od 23.000 građana. U resornom ministarstvu ističu da su najtraženije destinacije prošle godine bile Sokobanja, Vrnjačka Banja, Zlatibor, Sijarinska Banja, Ribarska Banja, Gornja Trepča, Kopaonik, Divčibare, Banja Koviljača i Banja Vrujci, a da su penzioneri su ih najviše koristili (50 posto), a zaposleni su na drugom mestu (36 posto).

Apartman Kristal na Zlatiboru prima vaučere

Država je nastavila sa akcijom podrške turističkoj privredi i u ovoj godini i za početak iz budžeta je izdvojeno 500 miliona dinara za 100.000 vaučera od po 5.000 dinara za subvencionisani odmor građana Srbije. Na te subvencije pravo imaju zaposleni ćija primanja ne prelaze 70.000 dinara, penzioneri, nezaposleni koji su na birou i studenti. Oni koji ispunjavaju uslove za subvencionisani odmor da bi dobili vaučer potrebno je da prethodno rezervišu smeštaj u trajanju od najmanje 5 dana u nekom od registrovanih smeštajnih objekata u sistemu izvan svog prebivališta. Uz potvrdu o rezervaciji, popunjena prijava podnosi se na šalterima Pošte, a prijava je moguća zaključno sa 15. oktobrom 2021. godine.

Kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija registrovan je 1.152 ugostiteljski objekat, ali ovaj broj neprekidno raste.

Autor LZS

Leave a Comment