Horski amaterski susreti

U Kulturnom centru Zlatibor, održani su prvi Horski amaterski susreti, u organizaciji Udruženja Prkos i hora G.L.A.S iz Užica, uz podršku opštine Čajetina i mnogih drugih prijatelja. Hor G.L.A.S izvodi domaće i inostrane pop-pesme i sačinjen je od četrdeset stalnih članova iz Užica i sedam iz Čajetine. Prvi svoj koncert održali su u Kulturnom centru na Zlatiboru.

Želja organizatora jeste da se sa ovog mesta širi ljubav i zahvalnost. Festival je otvorila direktorka Kulturnog centra Zlatibor Čajetina, Danica Jevtić Šišović.

Meni je drago, da večeras, slušajući pet minuta probe ovih ljudi, vidim da sve urađeno ima smisla, da naš Kulturni centar večeras srcem i dušom diše i peva kao istinska institucija kulture. Ovi ljudi zrače ljubavlju prema umetnosti i veoma sam srećna što će to i podeliti sa nama, rekla je Šišović.

Prve večeri publika je uživala u koncertu pop hora G.L.A.S pod dirigentskom palicom Marine Šaponjić u klavirskoj pratnji Vanje Dabić.

Ono što je specifično za ovaj nastup jeste da je on u okviru horskih festivala koje smo ove godine prvi put organizovali, nadam se će postati tradicija. Ovom prilikom ugostićemo horove iz Novog Sada i iz Zaječara. Na repertoaru ćemo imati i domaće i strane hitove prepevane za hor i sve uz klavirsku pratnju Vanje Dabić, rekla je Marina Šaponjić, dirigent.

Horski susreti su veoma značajni jer će horovi međusobno podeliti iskustva, upoznavati se, družiti, razmeniti pesme i pozitivnu energiju. Gosti ovogodišnjih susreta bili su Kamerni hor Lavirint iz Zaječara i pop hor Radio Novi Sad.

Jako mi je drago što smo imali priliku da pevamo ovde na Zlatiboru i da možda započnemo saradnju za budućnost, kaže Dušica Stojković, dirigent pop hora Radio Novi Sad.

Mi smo hor koji se bavi klasičnom horskom muzikom i slučajno smo upali u ovaj žanr. Jako mi je drago da smo na prvom festivalu pop horske muzike nastupali, zahvaljujući pozivu Marine Šaponjić. Ovo je izuzetno iskustvo, ostaće u istoriji zapisano kao prvi festival tako da nam je gostovanje još i draže, rekla je Željka Paunović, dirigent Kamernog hora Lavirint Zaječar.

Izvor i foto: Zlatibor press

Leave a Comment