Ukusi Zlatibora na “Gastro karavanu” u Zaječaru

Najposećenija srpska planina se pored mnoštva atrakcija i aktivnosti može pohvaliti i neverovatnim gastronomskim specijalitetima po kojima je poznat ceo kraj. Turistička organizacija Zlatibor predstavila je gastronomsku ponudu “zlatne planine” na manifestaciji “Gastro karavan”, koja je održana na Gradskom trgu u Zaječaru 2. septembra 2022. godine.

“Gastro karavan” putujući kroz Srbiju promoviše gastronomsku ponudu gradova i opština, a ovog puta manifestacija je okupila oko 80 izlagača.

Zamenik gradonačelinka grada Zaječara Vladimir Videnović i direktorka Turističke organizacije grada Zaječara Dragana Gogić Rajković poželeli su dobrodošlicu svim gostima i učesnicima, a zatim je usledio celodnevni zabavni program na centralnoj bini. Na štandu Zlatibora Zaječarci su mogli da probaju suvomesnate proizvode i proizvode mlekare “Naša Zlatka” i uvere se da je Zlatibor mesto sa odličnom gastronomskom ponudom.

Takodje, predstavljeni su i mnogobrojni turistički sadržaji koji Zlatibor izdvajaju kao vodeću srpsku planinu. Posebno interesovanje vladalo je za popuste koji se mogu ostvariti tokom jesenje sezone.

Raznovrsna zlatiborska turistička ponuda značajno je privukla pažnju gradjana Zaječara, kao i stanovnika okolnih gradova Istočne Srbije, što je još jedan pokazatelj da je Zlatibor vodeći planinski turistički centar u zemlji po broju ostvarenih noćenja.

Izvor i foto: TO Zlatibor

Leave a Comment