Novi broj Elektronskih novina TO Zlatibor

Turistička organizacija Zlatibor objavila je majski broj svojih Elektronskih novina.

Novi broj otvara Uvodnik Nikole Novakovića, direktora Turističko-rekreativnog kompleksa Zlatibor. Na Uvodnik se nadovezuje tema  roja o trećem međunarodnom fudbalskom turniru “Zlatibor Kup” koji je nedavno održan na Zlatiboru.

“Oduševljen sam i zadivljen lepotom pejzaža na Zlatiboru. Očekivao sam da će ovo biti lepo mesto, ali nisam mogao baš ovako da zamislim. Svi ovi odlični hoteli, atrakcije, brojne aktivnosti za decu, prelepa priroda i ljubazni domaćini stvarno su ostavili utisak na mene. Kada smo stigli primetio sam koliko su svi uzbuđeni zbog turnira. Video sam koliko je ekipa stiglo ovde, ali ne samo takmičara, već i navijača iz različitih zemalja. Tada sam shvatio da je Zlatibor zaista poznato mesto i za sport” reči su  Španaca Nikolasa Sorabilje, iz fudbalskog kluba ”Espanjol”, koji je sa svojom ekipom uzrasta 2012. godište osvojio zlatni pehar na turniru. Njegovi, ali i utisci brojnih ekipa iz različitih delova sveta najbolje pokazuju uspeh ovogodišnjeg turnira.

Novi broj Elektronskih novina donosi priče o trim stazama, kao oazama vežbanja i zdravih navika, kao i adrenalisnkoj avanturi kvadovima.

Neizostavni deo novina su događaji iz rubrike “Zlatiborom ovih dana” koji su obeležili proteklih mesec dana na Zlatiboru.

“Zalogaji Zlatibora” predstavljaju restoran “Ognjište”, gde se jela domaće tradicionalne kuhinje pripremaju od sastojaka proizvedenih u porodičnom poljopivrednom gazdinstvu. “Smeštaj Zlatibora” donosi priču o seoskom turističkom domaćinstvu “Melović” iz Rožanstva.

Neizostavna je i rubrika “Iz pošlosti Zlatibora” koja u ovom broju čitaocima dočarava priču o planini izuzetne lepote i erskog prkosa.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment