Košarkaši “Zlatibora” svečano dočekani u Čajetini

Košarkaški klub “Zlatibor” КК postao je šampion ABA2 lige pošto su u finalu plejofa savladali ekipu MZT sa 78:73 u Skoplju. “Zlatiboru” sada predstoji učešće u Superligi i baraž za prolaz u ABA ligu.

Po povratku iz Skoplja košarkašie su svečano dočekani u Čajetini.

– Ovom prilikom zahvalio bi se svojim košarkašima, koji su iz dana u dan ispisivali istoriju КК Zlatibor i istoriju opštine Čajetina. Ovaj uspeh je mnogima izgledao kao nemoguća misija, ali nakon svega, mi smo stekli jedno neverovatno poštovanje, prvenstveno zbog osvajanja košarkaške lige Srbije i regionalnog ABA 2 takmičenja. Obećavam da ćemo dati sve od sebe kako bismo obezbedili plasman u ABA 1 ligu – rekao je trener КК Zlatibor Strajin Nedović i zahvalio se opštini Čajetina na sveobuhvatnoj podršci.

Zahvaljujući se na podršci svima iz kluba, opštini Čajetina i navijačima, kapiten i najkorisniji igrač “Zlatibora” Dušan Кutlešić je rekao da su i on i svi njegovi saigrači uživali u igrama u ovoj sezoni.

– Iz toga je proizašao uspeh u oba ligaška takmičenja u kojima smo učestvovali. Hvala svim saigračima, i sa ponosom mogu da kažem da smo bili jedna prava ekipa – rekao je Kutlešić.

I predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović nije krio zadovoljstvo uspehom zlatiborskih košarkaša.

– Ovim rezultatom ste ostvarili ogroman uspeh i za Srbiju i za opštinu Čajetina, i za sve njene stanovnike, koji su svih ovih prethodnih nedelja svim srcem bili uz vas. U ime opštine Čajetina prvo želim da čestitam svim košarkašima, stručnom štabu, navijačima. Zahvaljujući dobroj organizaciji i atmosferi u klubu ovaj rezultat je postao dostižan, čime ste pokazali da nije neophodno da neki sportski klub bude u velikom gradu da bi se napravio velik uspeh kao ovaj koji ste vi postigli – izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Sportski direktor kluba Aleksandar Jevđić je rekao da je “ponosan na ove momke koji su disali svi za jednog i jedan za sve, kao pravi kolektiv”.

Autor: LZS, Izvor: Opština Čajetina

Leave a Comment