Italijani odneli sve pobede u rafting.

Italijanski timovi bili su najbolji u sve tri discipline – slalomu, RX takmičenju i spustu, a pobedili su i u para-raftingu, na Evropskom kupu u raftingu, koji se održao proteklog vikenda na reci Đetinji u Užicu.

Boris Purjakov, predsednik Rafting saveza Srbije i prvi potpredsedik Svetske rafting federacije, rekao je da takmičenje izuzetno dobro prošlo.

– Ovde je prisutan i predsednik Svetske rafting federacije Danilo Bormaz koji je oduševljen kanjonom i zadovoljan celom organizacijom i dobili smo dobre ocene. Poseban akcenat bih dao para-rafterima, imali smo dva tima iz Italije, dva tima Bugarske i jedan srpski tim i to su bili pravi sportisti koji su pokazali da i oni mogu da učestvuju na velikim takmičenjima rekao je Purjakov.

Iako je sve prošlo odlično, da je gornji tok reke oduševio inostrane takmičare, ipak su imali jedno loše iskustvo.

– Rafteri iz inostranstva su istakli da su zadovljni rekom. Ipak, nadam se da će sledeće takmičenje biti na drugoj lokaciji, pogotovo što na ovom donjem delu od grada do Ade gde smo danas završili takmičenje u spustu tu smo morali da idemo kroz deo gde se oseća i kanalizacija i gde je veoma prljavo – rekao je Purjakov i zahvalio se vatrogasnoj brigadi koja je sa reke sklonila grane i drveće, kao i celom rukovodstvu grada koji su bili dobri domaćini ovakvog jednog prestižnog takmičenja.

Autor: LZS

Leave a Comment