Bajaga raspršio energiju po Zlatiboru

Serija vrhunskih novogodišnjih koncerata na Kraljevom trgu završena je večeras nastupom Bajage i “Instruktora”. Posle nezaboravnog dočeka  Nove godine sa Vesnom Zmijanac i Alenom Islamovićem i reprizom uz energičnu Senidu, neumorna zlatiborska publika ispratila je i ovaj koncert sa velikom energijom i pokazala zašto su novogodišnji praznici na “zlatnoj planini” jedinstven i nadaleko čuven doživljaj.

Bajaga i njegovi “Instruktori” počeli su koncert oko 21 čas pred prepunim Kraljevim trgom pesmom “Tamara”. Naš poznati  muzičar veoma brzo je ostvario dobru interakciju sa publikom pa je u svom prepoznatljivom originalnom maniru čestitajući publici Novu godinu obećao da će večeras da “prašu”. I zaista “prašili” su oko dva sata izvodeći poznate hitove “Berlin”, “Muzika na struju”,” “Lepa janja ribareva kći” koji su dobro zagrejali publiku a tome je  doprinelo i tradicionalno posluženje na zimskim manifestacijama: kuvano vino i kuvana rakija. Iskusni bend bio je veoma raspoložen za dobru svirku a najupečatljiviji deo nastupa je kada su uz pomoć hora G.L.A.S. iz Užica izveli pesme “Što ne može niko, možeš ti”, “Darja” i “Moji su drugovi”.

Kao što kaže njihova pesma godine prolaze, ali hitovi ove grupe koja traje preko trideset godina i dalje su popularni  i dobro primljeni i kod mlađih generacija pa je Kraljev trg večeras odjekivao od pesama koje je publika pevala sa Bajagom uglas.

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor još jednom su bogatim novogodišnjim programom  opravdali očekivanja turista koji su posle godinu dana pauze usled mera koje su tada bile na snazi, opet imali priliku da Novu godinu proslave na tradicionalni način. Zlatibor se kao i do sada pokazao kao omiljena planinska  destinicaja postavljajući nove rekorde posećenosti a očekuje se veliki broj turista i u nastavku zimske sezone. Svi lokaliteti i turističke atrakcije spremne su za prijem posetilaca.

S obzirom da su novogodšnji praznici nešto što posebno raduje najmlađe posle Božića na Zlatiboru se održava “Zlatofest”, manifestacija za mališane koji će u tri dana od 9.-13. januara pevati, plesati, igrati i i takmičiti se u zimskim čarolijama na Kraljevom trgu.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment