Travel point u Luganu

Turistička agencija „Travel point“ iz Prijepolja od nedavno  postala je član Svetske asocijacije avanturističkog turizma. Ova asocijacija osnovana je  1990. godine i  predstavlja najveću globalnu mrežu lidera avanturističkih putovanja. Jedan od događaja u okviru godišnjeg kalendara aktivnosti je Samit avanturističkog turizma.

Ove godine, Samit je održan u Luganu početkom oktobra u učešće turističkih uposlenika iz čak 54 zemlje sveta. U okvuru učesnika Samita bile su 23 agencije sa prostora Zapadnog Balkana a među njima i Turistička agencija Travel point. Učešće na Samitu podržano je od strane USAID i GIZ-a.

Foto: PP Media

– Naša saradnja sa SWG organizacijom i GIZ-om započela je još 2019. godine. Realizovali smo različite projekte kojima smo značajno unapredili kako naše poslovanje, tako i turističku ponudu Prijepolja.  Veliko nam je zadovoljstvo što smo dobili priliku da dobijemo podršku za učešće na ovako prestižnom dogadjaju i da ponuda Prijepolja i Zapadne Srbije bude vidiljivija na svetskoj turističkoj mapi. Nadamo se da će Prijepolje u budućnosti biti nezaobilazna destinacija u okviru kreiranih regionalnih turističkih proizvoda za sve buduće posetioce – kazala je vlasnica „Travel pointa“ Dragana Terzić.

Zapadni Balkan ima ogroman potencijal za strano tržište. Program Samita započeo je sa danom avanture za sve učesnike. Ovom prilikom učesnici Samita imali su priliku da se upoznaju sa lepotama Lugana kroz različite aktivnosti. Narednog dana Samita usledili su B2B sastanci, a poslednji dan Samita bio je rezervisan za medije i razgovor sa njima. Tokom trajanja Samita akcenat je bio na umrežavanju i dodatnom povezivanju svih učesnika, a sve u cilju kreiranja održivog, avanturističkog turističkog proizvoda.

Izvor i foto: PP Media

Leave a Comment