TOS organizovao posetu novinara Zlatibora

Grupa novinara posetila je Zlatibor u periodu od 21. 06 do 22. 06. u organizaciji Turističke organizacije Srbije. Ova studijska tura, ostvarena u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor, u prvom planu je imala avanturističke sadržaje.

Na čelu sa direktorkom Turističke organizacije Srbije Marijom Labović novinari su prvog dana, nakon obilaska hotela “Zlatibor”, imali priliku da avanturu dožive u neposrednoj blizini centra Zlatibora, kada su se vozili najdužom panoramskom gondolom na svetu do vrha Tornika i natrag.

Nakon toga su iskusili i vožnju terenskim vozilima, popularnim kvadovima i četvorotočkašima, a celodnevne aktivnosti upotpunili su i savladavanjem prepreka u Avantura parku.

Drugog dana obišli su najpoznatije lokalitete u okolini Zlatibora: Stopića pećinu, Muzej ”Staro selo” u Sirogojnu i vodopad u Gostilju. U Sirogojnu su pored obilaska muzeja imali priliku da vide pripremu i probaju tradicionalna jela, dok su u Gostilju  zainteresovani imali priliku da se oprobaju u jahanju konja.

Poseban doživljaj je bila vožnja najdužim zip-lajnom u Srbiji u selu Ljubišu.

 

Novinarska ekipa, u čijem su sastavu bili novinari TV Prva, RTS-a i nekoliko portala i agencija, napustila je Zlatibor veoma zadovoljna i sa dosta zanimljivog video materijala koji će u narednim danima prikazivati na nekoliko televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Izvor: TO Zlatiba

 

Leave a Comment