Oslikavanje zida parkinga u Perućcu

U Nacionalnom parku Tara je i ovog leta u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu održana “Letnja škola dizajna”.

To je šesta radionica po redu. Ove godine zadatak je bio oslikavanje murala na zidu parkinga kod plaže u Perućcu. Radionicu su vodili profesori Zoran Blažina, Miloš Ilić i asistentkinja Elda Stanković, a učestvovalo je 11 studenata 3. i 4. godine FPU.

Proces oslikavanja je predvodio Aleksa Mišković student 4. godine, modul Primenjeno slikarstvo, oblast Zidno slikarstvo, a način rada je bio takav da su studenti radili i danju i noću kako bi oslikali mapu Nacionalnog parka Tara i kompoziciju koja predstavlja boginju Taru. Plan je da se oslikavanje zida nastavi u oktobru. Pripremu zida za oslikavanje pomoglo je preduzeće „Super dom d.o.o.“ iz Bajine Bašte.

Na radionici su učestvovali sledeći studenti: Aleksa Mišković, Una Mladenović, Tara Ilić, Jana Borojević, Marija Vilotijević, Jelena Milojević, Teodora Aretaki, Andrea Novićević, Bojana Vulović, Sara Buzurović i Teodora Obradinović.

Izvor: NP Tara

Leave a Comment