O značaju poslovanja u turizmu sa osnovcima u Krivoj Reci

Povodom obeležavanja Svetske nedelje novca, danas je u osnovnoj školi „Milivoje Borović“ u Krivoj Reci realizovan javni čas kao uvod u projekat „Škola novca za osnovca” sa ciljem uvođenja i razvoja finansijske pismenosti učenika osnovnih škola.

-Projekat „Škola novca za osnovca” realizuje se u osnovnim školama širom Srbije u kojima đaci uče o štednji, ulaganjima, odgovornoj potrošnji, odnosu cene i kvaliteta robe i usluga. Naš plan za ovu školsku godinu je da pored brojnih radionica koje se realizuju u okviru ove teme isplaniramo i projektnu aktivnost koja će unaprediti preduzetništvo u našoj školi. – istakla je bibliotekarka i učiteljica u obogaćenom jednosmenskom radu Ivana Jovanović.

Deca u osnovnoj školi u Krivoj Reci dobila su osnovne informacije o osnovnim delatnostima rada Turističke organizacije Zlatibor koja ima dugogodišnju saradnju sa školama na teritoriji opštine Čajetina.

Predstavljen je i rad Inovacionog Biznis Centra sa ciljem podsticanja inovativnih, naučnih, preduzetničkih ideja kako bi se za decu na zanimljiv način, osmislile prigodne aktivnosti kojima se ostvaruju ciljevi projekta „Škola novca za osnovca”.

– Već nekoliko godina unazad učestvujemo na „Eko vašaru“ u organizaciji OŠ „Dimitrije Tucović“ Čajetina. Ovaj vid saradnje je odličan način da uz dobro planirane aktivnosti osmislimo kvalitetne upotrebne proizvode koje ćemo ponuditi na pomenutom „Eko vašaru“ a najprodavanije proizvode unaprediiti i pokušati da ih u nekom narednom periodu plasiramo na odgovarajuće tržište. Zarađenim novcem bismo kupili potrebna nastavna sredstva, sportske rekvizite… Na ovaj način učenike uključujumo u proces reciklaže, cirkularne ekonomije i razvijamo njihove preduzetničke kompetencije – dodala je bibliotekarka i učiteljica u obogaćenom jednosmenskom radu Ivana Jovanović.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment